vragen stellen over China

We oefenen met vragen stellen.

Pak voor je de mindmap van China die je gemaakt hebt bij tip 2 en zoek een studiemaatje.

1. Kennisvragen

Ga tegenover elkaar zitten en stel kennisvragen. Dit zijn vragen over de weetjes. Als je iets niet meer weet, kun je het altijd even opzoeken.

Geef elkaar een compliment als het goed gaat en geef een tip als je merkt dat iemand het moeilijk vindt. Als je geen  kennis vragen meer kunt bedenken ga je door naar de volgende stap.

2. Begripsvragen

Ga verder met het stellen van begripsvragen.   Dit zijn vragen waar je iets meer over na moet denken.

Geef elkaar een compliment als het goed gaat en geef een tip als je merkt dat iemand het moeilijk vindt. Als je geen  begripsvragen meer kunt bedenken ga je door naar de volgende stap.

3. Toepassen

Ga verder met de  vragen over toepassingen.   Hier ga je kennis en begrip toepassen in andere situaties.

Dit zijn vragen waarbij je misschien niet direct het antwoord weet. Denk aan alle dingen die je al weet over dit onderwerp.

Als je allebei het antwoord niet weet op een vraag, stel je de vraag aan de leerkracht of aan iemand die veel over dit onderwerp weet. Je kunt ook proberen een antwoord te vinden met behulp van de computer.

Doorvragen

Als je niet tevreden bent over het antwoord of als je meer wilt weten kun je ook doorvragen.

Vragen stellen is een manier om nieuwe dingen te leren. Je kunt elkaar vragen stellen, maar je kunt ook jezelf vragen stellen.

Vragen stellen is ook een manier om te kijken of je mindmap wel echt helemaal goed is. Heb je nog nieuwe dingen ontdekt die bij je mindmap horen maak dan je mindmap nog verder af.