Gratis mindmap programma’s

Online mindmap programma’s:
Voor het werken met deze programma’s heb je een e-mail adres nodig waarmee je een account kunt maken. Je maakt een mindmap op het internet en je hoeft dus geen programma op je computer te installeren.

mindmup: Met dit programma kun je hele mooie mindmaps maken. Vooral met een gmail adres werkt dit erg goed, je kunt de mindmaps opslaan op je drive en delen en samenwerken met andere kinderen. Hier kun je inloggen en een een eigen account maken.

Mindmeister: Dit programma is ook goed geschikt om mee te werken. Je kunt drie gratis mindmaps maken. Het invoegen van plaatjes kan alleen in de betaalde versie. Met mindmaps is het ook mogelijk om samen te werken aan een mindmap. Log hier in en registreer jezelf bij mindmeister.

mindomo: Ook met dit programma kun je mooie mindmaps maken en mindmaps delen. Log hier in en maak een account.

Download mindmapprogramma’s:
Bij het downloaden van programma’s zet je het programma op je eigen pc. (Overleg altijd met de beheerder of je dit kunt doen).

Freemind: Dit kun je hier downloaden.

EMindmaps:  Klik op het logo om dit programma te downloaden.

Papier en gekleurde stiften of potloden:
Dit blijft ook een van de betere manieren om te mindmappen. Denk goed na of maak eerst een mindmap in het klad. Soms veranderen je inzichten tijdens het mindmappen. Bij het overschrijven denk je er weer op nieuw over na. Je bent dan actief bezig met de stof en dat is nu precies de bedoeling bij het leren.