Verschillende soorten vragen

We gaan op ieder niveau vragen verzinnen.
Klik rechts op de pijl en verzin antwoorden op de vragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vervoersmiddelen

 

 

 

Iedereen weet wel wat over vervoersmiddelen. Dit begrip gaan we gebruiken om uit te leggen wat voor soorten vragen er zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onthouden

 

Noem zoveel mogelijk vervoersmiddelen.

Al deze vervoersmiddelen heb je ooit ergens gezien, iets over gehoord of iets over gelezen. Ze zitten in je geheugen en je hebt het ooit onthouden.  Een nieuw vervoersmiddel komt er bij in het hokje vervoersmiddelen, als je hier niets mee doet ga het ook zo weer vergeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

begrijpen

Welke vervoersmiddelen gaan over zee, over land en in de lucht?
Welke vervoersmiddelen zijn snel, welke langzaam?
Welke vervoersmiddelen zijn goedkoop, welke duur?

Je gaat verder nadenken over vervoersmiddelen, hierdoor wordt het begrip groter. Een nieuw vervoersmiddel krijgt een plekje bij alle andere vervoersmiddelen.  Het stukje in je hersenen waar alles bewaard wordt over vervoersmiddelen wordt wat groter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

toepassen

Met welke voertuigen kun je allemaal naar Engeland reizen

Tja, hiervoor moet je wel weten welke vervoermiddelen er zijn en of je die handig kunt gebruiken zijn om het Kanaal over te steken. Je hebt dus wat kennis nodig om deze vraag te kunnen beantwoorden.  Alles wat je weet pas je nu toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

analyseren

Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen tussen een hovercraft en een zeilboot.

Hiervoor moet je alle kenmerken van een hovercraft en een zeilboot goed weten en begrijpen. Weet je dat niet zoek het dan op.
Daarna ga je ze heel goed vergelijken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

evalueren

Waarmee kun je het beste naar Engeland varen, met een hovercraft of een zeilboot. Zeg ook waarom je dat vindt. Probeer op zoveel mogelijk dingen te letten, de snelheid, het brandstofverbruik, de beleving  enz

Als je de verschillen al heel goed weet kun je bedenken wat het beste is. Je geeft dus een mening door goed na te denken, alles af te wegen en er van alles bij te bedenken. Dan neem je een besluit wat het beste is.  Wat het beste is is niet altijd makkelijk te zeggen, daarom is het belangrijk dat je goed uit kunt leggen waarom je iets vindt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

creëren

Bedenk een nieuw voertuig om mee naar Engeland te gaan.
Leg uit waarom dit een goed voertuig is.

Leef je uit! Combineer alle kennis die je hebt over voertuigen en verzin iets wat nog beter is dan er al is.
Wie weet doe je een echte uitvinding. De wereld heeft veel mensen nodig die echt kunnen nadenken over wat belangrijk is en hoe het op een nieuwe manier kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar begin ik?

 

 

Je hebt nu op alle niveaus antwoorden verzonnen.

Het is niet zo dat het ene niveau belangrijker is dan het andere niveau. Bij toetsen gaat het vaak om lagere orde denkvragen.

Sommige kinderen vinden het leuker om met de hogere orde denkvragen te beginnen.   Zij leren liever door zichzelf een hogere orde vraag te stellen en dan alle kennis van het internet te halen. Dit is  ook een goede manier om te leren. Uiteindelijk heb je altijd kennis nodig om goede antwoorden te vinden op de hogere orde vragen.

Bij de module actief leren gaat het echt om het leren voor een toets.  Begin dus met de lagere orde denkvragen.