De vrienden in het vriendenhuis

In het vriendenhuis wonen allemaal verschillende personages. Ieder persoon heeft zijn eigen eigenaardigheden en de karaktereigenschappen zijn totaal verschillend.  De karakterbeschrijvingen zijn soms wat overdreven, maar dat maakt het een uitdaging om hier een leuk verhaal over te schrijven.

Tina Techniek

Als je Tina’s huis binnenkomt weet je werkelijk niet wat je ziet. Overal staan vernuftige snufjes die je begroeten als je binnenkomt. Ze zeg: “Licht aan” en alle lampen gaan uit.  De koffiezetter begint al meteen als je binnenkomt, koken gaat volautomatisch en als je iets laat vallen verschijnen er in mum van tijd opruimrobots die de boel opruimen. Tina zelf brengt het meeste van haar tijd door in haar werkplaats. Ze is de hele dag in de weer met het maken van allemaal robots en techniek die het dagelijkse leven lichter maken. Niets maakt Tina vrolijker dan weer een geslaagde uitvinding!

Tina is altijd in de weer met het maken van allerlei spullen voor haar buren. Alle kapotte spullen worden eerst naar Tina gestuurd. Tina doet het graag, want met repareren maak je andere mensen blij en je leert er zelf wat van! Hierdoor is Tina een populair lid van het Vriendenhuis.  Ze zit de meeste tijd in haar werkplaats en is de hele dag druk bezig. Heeft dit wonderbaarlijke genie ook zwakke plekken? Ja hoor, ze is enorm slordig en haar werkplaats is een grote puinhoop. Ze verzorgt zichzelf amper en zit altijd onder de vlekken. Maar ja, je moet wat over hebben  voor de techniek!

sociaal          ■■■■■
spontaniteit ■■■□□
netheid        ■□□□□
intelligentie ■■■■■
uiterlijk        ■■■□□
energie        ■■■■□

Vera Verdriet

Vera is …….

Boris Boos

Deze kerel is werkelijk een mysterie. Altijd nors, kwaad, chagrijnig en ook nog eens boos. Hoe hij aan deze bijzonder vervelende eigenschap is gekomen, is nog steeds onduidelijk. Misschien is dat waar hij zijn vreemde bijnaam aan heeft overgehouden? De wereld is te min voor hem, hij staat er met kop en schouders boven. Het liefst is hij de hele dag bezig met andere bewoners te kwellen en te sarren. Het is maar waar je van houdt…… Bang en verlegen zijn woorden die niet in Boris zijn woordenboek voorkomen. Hij bijt van zich af en je kunt je maar beter niet met hem bemoeien. Vandaar dat Boris niet echt de fijnste gesprekspartner is die je kan wensen.

Sommige mensen vinden de “kwaadaardige look” van Boris stoer, andere vinden hem er beangstigend uitzien. Voor ieder wat wils, moet je maar denken. Veel energie heeft Boris niet over na na al dat irritant doen. Gemeen zijn is nou eenmaal doodvermoeiend. Aan intelligentie heeft Boris geen gebrek, hij bestudeert de vakken Asocialogie en Irritantologie. Volgens Boris zijn dit bestaan deze vakken echt, maar wij hebben daar zo onze twijfels over.. Waarom is Boris Boos?  Heeft hij misschien problemen? Wie weet schuilt er achter deze boze jongen een aardige kerel,  als zijn “probleem” eenmaal is opgelost.

sociaal          ■□□□
spontaniteit■■■■■
netheid        ■■■□□
intelligentie■■■■□
uiterlijk       ■■■□□
energie       ■■□□□

 

 

Marion Mooi

Stel je voor: je hebt alles. Een mooi huis, goede vrienden, je bent stinkend rijk en de mannen liggen aan je voeten. Moeilijk voor te stellen? Betreed dan de wereld van Marion. Nou ja, het verleden van Marion dan. Met rijke ouders ligt de wereld aan je voeten: tot dat je uit huis moet en je zelf voor je geld moet zorgen. Het verhuizen was een hele klap voor Marion, ze smeekte of ze nog kon blijven, maar haar ouders vonden dat ze wat zelfstandiger moest worden. Groot gelijk, want Marion is een typisch schoolvoorbeeld van een verwend nest. Nu ze op zich zelf woont, stelt ze eigenlijk niet veel meer voor. Erg helder is ze niet en waarom zou ze ook, als alles altijd door haar ouders geregeld werd. Nu probeert Marion na die geweldige inbreuk op haar status weer overeind te komen, ze is weer aan het versieren geslagen. Geen jongen  is veilig voor haar charmes….

Marion is een onvervalste moordgriet. De mannen liggen dan ook aan haar voeten en ze doet alles om ze te versieren. Vanzelfsprekend is er geen plaats is voor verlegenheid. Maar tegen andere vrouwen is ze niet altijd even sociaal. Ze is erg arrogant en doet nog steeds alsof ze stinkend rijk is. Erg slim is ze niet, maar ze heeft wel een goede opleiding gehad. Netjes is ze ook, want alles moet er goed uitzien, voor als er weer een minnaar over de vloer komt. Geld maakt gelukkig…

sociaal         ■■□□□
spontaniteit■■■■□
netheid        ■■■■□
intelligentie■□□□□
uiterlijk        ■■■■■
energie        ■■■□□

 

 

Sybrand Slimmerik

Sybrand Slimmerik is de slimste thuis. Althans, dat vindt hij zelf. Daar zit natuurlijk wel wat in. Sybrand is hoogbegaafd en heeft het gymnasium in drie jaar gedaan. Zijn ouders waren in het begin trost op hem, maar al gauw begon er iets te irriteren. Sybrand was wel heel slim. Sybrand kreeg door zijn opleiding en zijn intelligentie namelijk een beetje een ego probleem. Nou ja, zeg maar gerust een groot ego probleem. Vandaar dat hij al vrij vroeg uit huis is getrapt om op kamers te wonen. Sybrand vindt iedereen minderwaardig en is nooit eens vriendelijk tegen mensen die minder slim zijn dan hem. Hij loopt ze altijd te plagen en op te scheppen over zijn superieure intelligentie. Je begrijpt natuurlijk dat dit op ten duur vervelend gaat worden…

Sybrand  is een vervelend ventje. Altijd opscheppen en anderen irriteren. Vandaar dat hij niet de populairste is. Energiek daar in tegen is hij wel, hij is altijd bezig met studeren. Hij is erg netjes, de omgeving van een genie moet er wel goed uitzien.

 Toch is het af en wel handig dat hij zoveel weet, vooral als er weer eens problemen opgelost moeten worden. Wie weet krijgt hij met zijn hoge intelligentie ooit in de gaten,  dat hij echt wat socialer moet worden. Pas dan,  gaat iedereen hem wat aardiger vinden.

sociaal          ■□□□□
spontaniteit ■■■□□
netheid         ■■■■□
intelligentie  ■■■■■
uiterlijk         ■■□□□
energie         ■■■□□

 

Bea Beeldbuis

Zit jij soms ook uren achter de televisie of achter je computer? Nou, troost jezelf, zo erg ben je er niet aan toe. Bea is een heel triest geval. Ze zit dagen, zo niet, maanden gekluisterd aan de magische beeldbuis. Bea volgt alle soaps die maar worden uitgezonden en slaat nooit een documentaire over. Bea gaat nooit de deur uit: waarom naar buiten gaan, als je ook gewoon achter je beeldscherm kan kruipen om te genieten van een mooie documentaire op YouTube?  Voor boodschappen verheft ze zichzelf ook niet uit haar comfortabele stoel: boodschappen koop je toch gewoon online!

Door haar enorme verslaving is Bea nogal schuw geworden. Maar als je nou eenmaal contact met haar gelegd hebt, valt ze reuze mee. Ze is medelevend en weet altijd goede adviezen te geven (dankzij de vele documentaires natuurlijk). Ze besteedt niet veel aandacht aan haar uiterlijk,  ze ziet er vaak wat verwaarloosd uit. Doordat ze vele nachten achter elkaar opblijft heeft Bea onbewust haar conditie gesloopt. Bea  is vaak moe en lusteloos. Daarnaast is ze ook nog eens vreselijk slordig.  Ze laat altijd alles overal liggen, want waarom zou je tijd verspillen met opruimen als er net een goede show begint?

sociaal          ■■□□□
spontaniteit ■□□□□
netheid        ■■□□□
intelligentie ■■■■□
uiterlijk        ■■□□□
energie       ■□□□□

Piet Proper

Piet leefde de vroeger in een arm gezin. Ze leefden in een klein huis in de achterbuurt. Nou ja huis, je zou beter kunnen zeggen, een verzameling van planken. Geld voor schoonmaak was er niet, waarom zou je daar je geld aan verspillen als je er nog een extra brood mee kan kopen? Niemand in zijn gezin gaf iets om de hygiëne, tot grote ergernis van Piet. Elk smerig vlekje en elk stofje dat door de lucht heen zweefde irriteerde Pietro mateloos. Geen wonder dus, dat Piet zodra hij het huis uit kon meteen zijn koffers pakte.

Piet ziet zijn toekomst helder voor zich. Hij is nu al begonnen met zijn carrière als schoonmaker en is later van plan een bedrijf op te gaan richten en de wereld eens en voor altijd van die ellendige viezigheden te verlossen!

Piet is door zijn smetvrees erg netjes en kan absoluut niet tegen vuil. Soms kan dit tot irritatie bij zijn buren leiden, aangezien hij meteen aan het zeuren gaat als er weer ergens iets ligt waar het niet hoort. Verlegen is hij niet, hij schrikt nergens voor terug om zijn doel (geen troep meer!) te bereiken. Erg slim is hij helaas niet, omdat hij nooit de kans heeft gehad naar een fatsoenlijke school te gaan. Uiterlijk zorgt Piet altijd dat hij er goed uit ziet. Hygiëne staat hoog in het vaandel bij Piet. Zijn energie is middelmatig. Soms barst het eruit en soms is het hem even te veel. Vermoeiende zaak hoor, schoonmaken!

sociaal          ■■□□□
spontaniteit ■■■■□
netheid         ■■■■■
intelligentie  ■■□□□
uiterlijk         ■■■■■
energie         ■■■□□

Leo Luilak

Is het al zo laat? Snel werp je lakens van je af en vlieg je naar je ontbijt. Bijna te laat prop je vliegensvlug je eten naar binnen en race je naar school. Een moment dat vaak in jou leven voor komt? Geen zorgen, er zijn altijd ergere gevallen. Alhoewel, bij Leo is het lastig voor te stellen dat iemand nog erger kan zijn. Leo’s biologische klok staat al jaren stil. Hij brengt bijna zijn hele dag al slapend door, hij is ongeveer 5 uur per dag wakker! Waar deze vermoeidheid vandaan komt? Niemand weet het en waarschijnlijk komt  er  niemand achter.

Leo is een zachtaardige en vriendelijke jongen, als hij natuurlijk wakker is. Hij heeft het beste voor met mensen, maar wanneer er iets vermoeiends aan te pas komt, trekt Leo zich al snel terug. Niet zo zeer dat Leo verlegen is hoor, maar hij komt gewoon nauwelijks uit zijn bed! Een slordiger persoon als Leo kom je waarschijnlijk niet zo snel tegen. Aangezien hij de hele dag in zijn nest door brengt, is dat de enige plek in het huis die opgeruimd hoeft te zijn. De rest maakt Leo eigenlijk niets uit, hij komt er toch nauwelijks. Leo is zeker niet onaantrekkelijk, maar wat meer aan zijn uiterlijk besteden kan hij wel. Wie wil er nou een date met iemand die altijd in zijn pyjama rondloopt?

sociaal          ■■■■■
spontaniteit ■■□□□
netheid        ■■□□□
intelligentie ■■■□□
uiterlijk        ■■■■□
energie        ■□□□□

Kees Zenuwpees

Bang in het donker? Monsters in de kast? Angsten die tot het verleden behoren. Waarschijnlijk heb jij er ook wel eens last van gehad. Maar bij sommige mensen blijven deze angsten, en hopen ze zich op met verse. Een van die mensen is Kees Zenuwpees. Alle fobieën zijn inmiddels al bekend bij deze angsthaas. Bang in het donker? Altijd al geweest. Wat zit er onder je bed? Ik wil het niet weten! Kees Zenuwpees durft haast niet naar buiten. Een keertje een grap uithalen met Kees is dan ook zeer af te raden. Hij rent dan waarschijnlijk als een speer naar zijn bed en trekt zijn deken over zijn hoofd.

Kees zenuwpees is overal bang voor en durft bijna nooit met andere mensen te gaan praten. Hij stottert ook een beetje.  Wie weet is iemand wel een crimineel? Of is hij op je leven uit? Niets is zeker in het leven van Zenuwpees, dus hij neemt maar het zekere voor het onzekere. Zijn huis is altijd opgeruimd en schoon, want stel je voor dat je ziek wordt! Kees blijft het liefst zo ver mogelijk bij iedereen uit de buurt en sluit zich vaak op in zijn huis.

Kees heeft altijd zijn geluks T-shirts aan, het stinkt wel een beetje. Uiterlijk ziet hij er niet slecht uit: jammer alleen dat hij weg is voor dat je hem goed kan bekijken. Kijk maar uit Zenuwpees, elk moment kan je laatste zijn…

sociaal          ■■□□□
spontaniteit ■□□□□
netheid        ■■■■□
intelligentie ■■□□□
uiterlijk        ■■■■■
energie        ■■■□□